Cele mai bune seminee electrice 2024

0
(0)

Semineul electric poate fi piesa de rezistenta si in locuinta ta. Acesta poate fi o solutie practica pentru orice living modern, cu dimensiuni cel putin medii, oferind un plus de eleganta si rafinament. Indeplineste sarcini similare cu ale unui semineul conventional, incercand sa imite cat mai bine efectele acestuia. Avantajul lor constra in faptul ca sunt usor de instalat, nu fac mizerie si reprezinta o solutie mult mai sigura pentru cei mici. In plus, pot fi oprite sau pornite oricand doresti, chiar si in sezonul cald, fara a porni si caldura. In continuare, iti propunem sa afli mai multe detalii despre cum sa alegi cel mai bun semineu electric si de ce ar trebui sa tii cont:

Tipuri de seminee

In functie de spatiul de care dispui, dar si de design-ul pe care vrei sa il obtii, exista trei variante de seminee:

  • Semineele freestanding
  • Semineele incorporabile
  • Semineele suspendate

semineu electric freestandingSemineele freestanding sunt prevazute cu patru picioare ori cu element de sprijin ce permite amplasarea lor pe comoda, asemenea unui televizor. Acestea pot fi amplasate oriunde in camere, fara sa fie necesar sa le fixezi in perete. Sunt disponibile intr-o gama variata de dimensiuni si pot fi mutate simplu si rapid dintr-un loc in altul.

seminee electrice incorporabileIn ceea ce priveste semineele incorporabile, gasim trei variante: log-inserts, plug-in si built-in care pot fi amplasate in spatiul unui semineu pe gaz sau lemne dezafectat sau intr-un profil din PAL sau MDF ce imita cadrele clascie. Log-inserts se refera la dispozitivele formate doar din reproduceri de busteni, montati pe o baza orizontala cu forma de gratar si sunt echipati cu elementele electrice de incalzire si lumina. Flacarile sunt reflectate direct pe peretele spatiului in care sunt montati, fie pe o placa inclusa in design. Au capacitatea de a incalzi spatii mici, unele variante dispun chiar si de ventilator, iar toate sunt prevazute cu telecomanda pentru control facil al acestora. Pe de alta parte, semineele plug-in prezinta forma de cutie cu partea frontala acoperita de un geam de sticla si ventilator incorporat. Sunt introduse cu atentie in focarul unui semineu care nu mai este funcitonal, intr-o comoda sau un profil cumparat special si care se alimenteaza la priza. Daca totusi iti doresti un model care sa se integreze in structura casei, cea mai inspirata varianta sunt semineele built-in ce necesita, de regula, racordare directa la reteaua electrica a locuintei, iar pentru aceasta este nevoie de un electrician profesionist.

seminee electrice suspendateSemineele suspendate se monteaza pe perete cu ajutorul unor sisteme de montaj asemanatoare celor utilizate pentru televizoare. Se instaleaza foarte usor si pot fi montate in paralel cu alte obiecte decorative din locuinta.

 

Putere

Puterea unui semineu electric este cuprinsa, de regula, intre 0.7-2.9 kW, insa cele mai multe modele ofera o capacitate de incalzire cuprinsa intre 1.4-2 kW. Daca principalul tau scop este acela de a achizitiona semineul strict in scop decorativ si mai putin pentru incalzire, atunci poti omite acest detaliu.

Pe de alta parte, cei care doresc achizitionarea semineului pentru a completa unsistem termic ce face fata cu greu conditiilor pentru a incalzi o camera, atunci este esential sa optati pentru un semineu cat  mai puternic. Pentru a determina eficienta produsului in acest sens, regula este urmatoarea: pentru fiecare metru patrat de suprafata incalzita sunt necesari 100 de wati, in conditiile unei izolatii medii a locuintei. Daca aceasta este slab izolata, atunci ai nevoie de 125 W pentur fiecare metru patrat, iar daca locuinta beneficiaza de o izolatie foarte buna, atunci ai nevoie de doar 75 W pe metrul patrat. Asadar, pentru o incapere de 7-14 mp, ai nevoie de un produs cu puterea de 700-1200 W, iar pentru o camera cu suprafata de 20-22 mp, ai nevoie de un semineu cu puterea de 1600-2000 W.

Pe de alta parte, tine cont de faptul ca este foarte importanta si tehnologia care sta la baza produsului ales, precum si calitatea maaterialelor, astfel ca ar fi bine sa verifici cu foarte mare atentie specificatiile producatorului referitoare la putere si suprafata pentru a te asigura ca va face fata si conditiilor din locuinta ta.

Tehnologii

Din perspectiva modului de emitere a caldurii, exista trei alternative de seminee electrice: cele cu ventilator, radiante si cele cu element ceramic.

Semineele cu ventilator constituie cea mai populara varianta ajutand la distribuirea mai rapida a caldurii generate de o bobina electrica integrata in design. Caldura iese in exterior prin intermediul unor fante create in partea inferioasa, superioara sau centrala. De regula, aceste variante sunt potrivite pentru spatii de dimensiuni mici si medii de pana la 35-37 mp care sunt prevazute cu o izolatie buna. In plus,  aerotermele incorporate ofera un mod de functionare cat se poate de silentios.

Semineele radiante au la baza radiatii infrarosii, incalzind practic obiectele din incapere si nu aerul. Sunt o solutie eficienta pentru spatii slab izolate si de dimensiuni mai mari, caci caldura este folosita direct de corpul uman fara a se pierde in incapere. De asemenea, ofera avnatajul de a nu usca aerul, economisind si enegie de pana la 40% comparativ cu modelele convective. Pe de alta parte, peforamtna lor depinde de unghiul de radiere, unele modele fiind capabile sa actioneze doar asupra obiectelor aflate in imediata apropiere.

Semineele cu element ceramic fac parte din gama aparatelor de incalzire prin convenctie, integreaza ventilator, insa curentul este treut prin placute de ceramica cu deflectoare de aluminiu. Ofera un randament mai bun decat variantele standard si sunt disponibile in formate mai mici.

Functii

Daca iti doresti un semineu electric cat mai simplu si accesibil ca pret, atunci ar trebui sa ai in vedere ca functii de baza cea de pornire si oprire a flacarilor, sa integreze separat caldura pentru a putea fi pornita optional. Pe de alta parte, asigura-te ca produsul pe care il alegi dispune si de functie de siguranta la supraincalzire, dar si minim doua trepte de ventilatie, daca discutam despre un model prin convectie. Modelele moderne ofera posibilitatea reglarii culorii flacarii, a intensitatii luminii, precum si dinamica, dar si sunetul si, eventual, afectele audio.

De asemenea, pentru un bun control al caldurii din incapere, se recomanda alegerea unei variante de semineu cu termostat reglabil, dar si cu timer, iar pentru un plus de confort, ar fi bine sa beneficieze si de telecomanda pentru a nu mai fi necesara deplasarea pana la el pentru a il regla folosind panoul de control integrat.

Design & Dimensiuni

Design-ul si dimensiunile produsului sunt doua elemente interconectate care depind foarte mult de spatiul de care dispui, dar si de decorul incaperii. Masoara cu atentie locul in care ti-ai propus sa amplasezi semineul pentru a te asigura ca acesta se va integra perfect in decor. Cele mai multe modele prezinta o diagonala de la 20 pana la 70 de inch, adica intre 50 si 200 de cm. Daca ai nevoie de un semineu mai inalt, poti opta pentru variantele freestanding ori daca spatiul impune variante mai scunde, dar mai lungi, atuinci cele landscape sunt o optiune de luat in calcul. De asemenea, tine cont de dimensiunea incaperii, de efectul vizual pe care doresti sa il obtii, dar si de modul de instalare al produsului.

Cum montam un semineu electric in living

Cu toate ca cele mai multe modele de seminee electrice sunt foarte usor de instalat, totusi ar trebui sa respecti cativa pasi pentru a fi multumit de rezultat. Cele mai multe intrebari apar in cazul versiunilor cu cadru din PAL sau MDF, de aceea am sa iti ofer toate detaliile de care ai nevoie.

In primul rand, este importanta pregatirea cadrului, dar si alegerea locului unde vei amplasa produsul. De regula, daca optezi pentru un semineu freestanding cu profil din PAL sau MDF, focarul si cadrul sunt impachetate separat. Scoate din cutie rama care ar trebui sa fie deja montata, insa daca nu este, urmareste manualul de instalare. Verifica suprafata pentru a fi sigur ca nu este zgariata sau lovita, dupa care aseaza cadrul acolo unde vrei sa montezi semineul. Ai grija ca locul unde amplasezi semineul sa fie in imediata apropiere a unei surse de alimentare.

In continuare, va trebui sa montezi si focarul careva avea accesorii precum carbuni ori busteni decorativi, gratar, pietre ornamentale, telecomanda sau chiar si modul audio. Aseaza focarul cu grija in spatiul special. Majoritatea modelelor sunt realizate astfel incat marginea de sticla sa depaseasca profilul si sa ramana pe exterior, ceea ce face ca montarea sa se realizeze din fata cadrului catre spate. Vei gasi toate detaliile in  manualul cu instructiuni.

Monteaza cu atentie accesoriile decorative ce includ gratar ornament care se monteaza in fata focarului si care se fixeaza foarte usor prin simpla impingere. Majoritatea modelelor includ replici sintetice ale carbunilor si bustenilor, totusi exista si variante ce includ bucati naturale.

La final, conecteaza si porneste semineul pentru a verifica buna functionare. Urmeaza ghidul de instructiuni pentru a descoperi cum se utilizeaza corect si pentru a te familiariza cu setarile si functiile din dotare.

cele mai bune seminee electrice decorative

Cele mai bune seminee electrice 2024

Semineu Lisabona Premium Alb

Semineu Lisabona Premium Alb

Vezi mai multe detalii si pret!

Este un model de inalta calitate prevazut cu tehnologia Refvillusion, pano de flacari Mirage, functie Mood Lighting si mulaj Realogs Plus. Este realizat din MDF si este prevazut cu termostat de siguranta, siguranta si protectie la supraincalzire, dar si cu termostat de camera.

 

Semineu Lisabona alb cu focar electric 3D DIMPLEX XHD23

Semineu Lisabona alb drept /colt - cu focar electric 3D DIMPLEX XHD23

Vezi mai multe detalii si pret!

Ofera un design inovativ si versatil, bustenii si flacara avand un aspect apropiat de realitate. Permite reglarea intensitatii si vitezei, tonurilor de culoare, dar si desnitatii si miscarii flacarii. Ofera siguranta pentru copii si animale de companie, se instaleaza usor si este potrivit pentru orice sezon.

Semineu Electric Prometeu & Galileo Gold

Semineu Electric Prometeu & Galileo Gold

Vezi mai multe detalii si pret!

Este un model din gama Art Flame realizat din materiale de calitate si rol dublu: decorativ si functional. Ofera siguranta si eficienta, timp in care permite reglarea intensitatii flacarii, al nivelului de incalzire, iar montajul se realizeaza usor, fara interventia vreunui specialist.

Semineu electric HEBER®

Semineu electric HEBER®

Vezi mai multe detalii si pret!

Prezinta o putere maxima de 2000 W si ofera doua trepte de incalzire, termostat electronic, dar si reglare adaptiva. Afiseaza temperatura, ora, ziua si nivelul de incalzire. Beneficiaza de sistem de protectie la supraincazire si este potrivit pentru incaperi cu suprafata de pana la 30 mp.

Semineu TAGU Larsen Pure White

Semineu TAGU Larsen Pure White cu Focar Electric PowerFlame, 23 inch, FM462-WH1 + 23PF1A

Vezi mai multe detalii si pret!

Ofera un design modern si este realizat din metal si lemn. Prezinta afisaj digital, aeroterma incorporata, termostat digital si program de incalzire automata 7 zile.  Este echipat cu senzor de geam deschis si permite reglarea intensitatii luninii. Functia de incalzire poate face fata unei suprafete de pana la 37 mp, iar timer-ul poate fi programat pana la 9 ore.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Un comentariu la „Cele mai bune seminee electrice 2024”

Comentariile sunt închise.